Surdegsskola - Del 3

God kväll!
Idag ska vi faktiskt göra något med vår surdeg, inte några stora prestationer, men att hälla i någon matsked mjöl är väl också roligt? ;-)
 
Surdegsgrunderna ser inte jättemycket annorlunda ut från förra delen, för ett dygn sedan. 
Den tjockare har skiktat sig lite och är lite bubblig:
 
 
Dom lösare ser mer eller mindre exakt likadana ut, främst för att den vattninga ytan täcker över resten och därför ser jag inte under:
 
Nu ska vi hälla i lika mycket mjöl/rågmjöl som vi gjorde i första delen. Det vill säga att om du gjorde samma sats som mig med 1 msk mjöl & 2 msk vatten, ska du nu ha i 1 msk mjöl. Om du gjorde med 2 msk mjöl & 4 msk vatten, ska du ha i 2 msk mjöl. Jag tror att ni fattar :-)
 
Min första och tjockare, gjordes enligt 1 msk mjöl, 2 msk vatten. Därför tillsätter jag nu 1 msk mjöl. Jag måste ha haft i lite för mycket mjöl från början, eftersom det är så stor skillnad mellan den och de andra. Därför hade jag i den där matskeden av mjöl, men tog också någon tesked vatten. Såhär ser den ut nu:
 
De andra lösare gjorde jag enligt 2 msk mjöl, 4 msk vatten, så jag tillsätter nu 2 msk mjöl:
 
Nu ställs della på sin plats i ytterligare 8-10 timmar. Om du gör detta på kvällen, kan den alltså stå där över natten. Om du gör detta på morgonen, kan du fortsätta ikväll.
 
Vi börjar närma oss en bakklar grund!
 
Förra delen- klicka här
 

Kommentera här: